Goed voorbereid met pensioen

Wat ga je doen met pensioen? Een belangrijke vraag om bij stil te staan. Vaak wordt alleen de zakelijke kant van pensioen bekeken. De cijfers. Dat is zeker belangrijk, maar er is nog een emotionele kant die minstens zo zwaar weegt. Met pensioen gaan kan mensen raken en soms het gevoel geven in een 'zwart gat' te vallen. Als fonds kunt u een positieve bijdrage leveren en er zelfs aan bijdragen dat 'met pensioen gaan' voor deelnemers écht iets wordt om naar uit te kijken.

Leef je Pensioen Cursus

De Leef je Pensioen cursus is een digitale, persoonlijke en interactieve “gids” voor werknemers die (bijna) met pensioen gaan. De cursus helpt deelnemers in praktische zin op weg met hun (naderende) pensioen én ze worden geïnspireerd om pensioen te ervaren als de start van een nieuw levenshoofdstuk. Een hoofdstuk waarin je, los van eventuele mentale of fysieke beperkingen, de tijd hebt voor ervaringen die je anders misschien nooit had opgedaan. Best of both worlds dus!

Op de deelnemer afgestemd

In de Leef je Pensioen cursus worden verschillende thema’s aangeboden die een emotionele lading hebben of die (meer) gaan spelen als de pensioentijd ingaat, zoals de financiële situatie of gezondheid. Omdat niet iedereen hetzelfde is, wordt de informatie en inspiratie afgestemd op de deelnemer die ernaar op zoek gaat. Door een kort profiel aan te maken en persoonlijke voorkeuren aan te geven, krijgt de deelnemer al snel een beeld van zijn of haar ‘pensioenprofiel’ én de mogelijkheden die passen bij het creëren van de tijd van je pensioenleven.

Altijd en overal

De cursus kan in eigen tempo en op ieder gewenst moment gevolgd worden. Hiervoor ontvangt een deelnemer een persoonlijke inlogcode, waarmee ze in de cursusomgeving eenvoudig kunnen zien waar ze zijn gebleven.

Wilt u meer informatie over de Leef je Pensioen Cursus?