Elke deelnemer wijzer in pensioen

De Leef je Pensioen cursus is opgebouwd rond zes verschillende thema’s. Deze thema’s zijn relevant of worden relevant(er) op het moment dat een deelnemer met pensioen gaat. De thema’s zijn:

Omgaan met veranderingen

Zingeving en tijdsbesteding

Gezondheid en vitaliteit

Financiële toekomst

Prettig wonen

Tips & tricks voor succesvol pensioneren

Persoonlijk overzicht

Onderzoek wijst uit dat deelnemers informatie over hun pensioen beter lezen dan gedacht. Ondanks dat vinden ze het soms lastig om door de bomen het bos te zien. Ze hebben behoefte aan specifieke en persoonlijke informatie. Bij elk thema wordt er daarom gekeken naar wat interessant is voor de deelnemer met zijn of haar specifieke achtergrond. Er wordt daarbij op allerlei manieren passende informatie en inspiratie aangeboden in de vorm van bijvoorbeeld quizjes, video’s, gesproken teksten, links en verhalen. Het uiteindelijke doel is per thema, of voor alle thema’s, een digitaal persoonlijke pensioengids te creëren aan relevante informatie én inzichten zodat een deelnemer goed voorbereid en met mooie ideeën begint aan zijn of haar pensioen.

Beleven in eigen omgeving

De Leef je Pensioen Cursus kan worden aangeboden in de huisstijl van uw fonds. Zo wordt het echt iets van úw fonds dat herkenbaar is voor uw deelnemers. Daarnaast kan de cursus via uw eigen website of portaal worden aangeboden en u kunt het aankleden met bijvoorbeeld een eigen welkomstbericht of -filmpje en inspiratiefilmpjes. Dat maakt het, naast bekend, ook vertrouwd. Precies zoals een deelnemer het graag heeft.

Wilt u meer informatie over de Leef je Pensioen Cursus?